Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Můj rybí salát z kapra

Naposledy aktualizováno 12 května, 2019

Ortodoxní vyznavači chyť a pusť a Pusť mi prominou, ale musím se podělit nejen o své zážitky od vody, nebo výrobou dipů, ale i o různé recepty a dnes přišel na řadu můj osvědčený recept na rybí salát.

Tak tedy co potřebujeme za ingredience:

Postup přípravy

Vykuchaného a očištěného kapra (váhově do 2 kg) prosolíme a necháme 15 minut odležet. Poté kapra 10 minut povaříme v nálevu, který připravíme smícháním 3 sklenic (300 ml) vody, 1 sklenice 8% octu, 1/2 lžičky soli, 10 zrnek pepře, 5 kuliček nového koření, 4 plátků citronu, 3 bobkových listů a 3 jalovčinek. Kapra ponecháme v hrnci a po vychladnutí uložíme na 48 hodin do chladničky.

Naloženého kapra vykostíme, nakrájíme a dáme do mísy. 2 velké cibule velmi jemně nasekáme, dáme do sítka a spaříme vroucí vodou, aby se vyplavily silice. Cibuli přidáme ke kaprovi.

Jednu zeleninovou směs scedíme (Kunovjanka, Hradišťanka nebo Moravanka), větší kousky zeleniny nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy. Vše promícháme s majonézou a jogurtem. Rybí salát v závěru osolíme a opepříme podle chuti.

Rybí salát z čerstvého kapra podáváme s pečivem. Jde to celkem rychle, jen je třeba mít strpení s odležením kapra v nálevu.

Doufám, že vám bude chutnat!

Petrův zdar Petr